Chocolade Tiramisu


Chocolade Tiramisu is een heerlijk Italiaans dessert dat een leuke twist geeft aan de klassieke tiramisu. Dit recept is eenvoudig te maken en vereist geen kooktijd. Het is perfect voor speciale gelegenheden of gewoon als een verwennerij voor jezelf. De combinatie van chocolade en koffie geeft dit dessert een rijke en decadente smaak. Met deze uitgebreide chocolade tiramisu zul je zeker indruk maken op je gasten!

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:0 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 40 gram suiker
  • 50 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 100 milliliter sterke koffie, afgekoeld
  • 10 lange vingers
  • cacaopoeder, voor het bestrooien


Stap voor stap bereiding:
  1. In een grote kom meng je de mascarpone, slagroom en suiker tot een glad mengsel.
  2. Voeg de fijngehakte pure chocolade toe aan het mascarpone mengsel en meng goed door.
  3. Dompel elke lange vinger kort in de afgekoelde koffie en leg ze in een rechthoekige schaal.
  4. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel gelijkmatig over de lange vingers.
  5. Herhaal de vorige stap met een tweede laag lange vingers en mascarpone mengsel.
  6. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu rijkelijk met cacaopoeder.
  7. Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Serveer de chocolade tiramisu gekoeld en geniet!

Chocolade Tiramisu

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *