Nutella Tiramisu


Nutella Tiramisu is een heerlijk en gemakkelijk dessert dat je kunt maken zonder te bakken. Dit smeuige en romige tiramisu-recept is een twist op het klassieke Italiaanse dessert en is perfect voor alle Nutella-liefhebbers. Met slechts een paar ingredienten en een beetje tijd, kun je deze zoete lekkernij bereiden en indruk maken op je gasten. Het heeft dezelfde heerlijke smaak als traditionele tiramisu, maar met een toegevoegde Nutella-smaak. Het is zeker een hit op elke feestelijke gelegenheid of gewoon als een verwennerij voor jezelf. Dus laten we aan de slag gaan met dit heerlijke recept!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:0 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Italiaans
porties:6


Ingredienten:
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram Nutella
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml sterke koffie
  • 2 eetlepels amaretto likeur
  • 200 gram lange vingers
  • Cacaopoeder voor het bestrooien


Stap voor stap bereiding:
  1. Klop de mascarpone en Nutella in een kom tot een glad mengsel.
  2. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarpone-Nutella mengsel.
  3. Meng de sterke koffie en amaretto in een diep bord.
  4. Dompel de lange vingers één voor één kort in het koffie-amaretto mengsel en leg ze in een rechthoekige schaal.
  5. Verdeel de helft van het mascarpone-Nutella mengsel over de laag lange vingers.
  6. Leg hier weer een laagje met in koffie-amaretto gedoopte lange vingers op.
  7. Eindig met een laagje mascarpone-Nutella mengsel.
  8. Bestuif de bovenkant royaal met cacaopoeder.
  9. Zet de tiramisu minimaal 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast om op te stijven.
  10. Serveer de Nutella Tiramisu mooi opgemaakt in glazen of op bordjes en geniet van dit heerlijke dessert!

Nutella Tiramisu

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *