Citroen Tiramisu


Citroen Tiramisu is een heerlijk dessert dat perfect is voor de zomer. Met de frisse smaak van citroen en de romigheid van mascarpone is dit een favoriet onder liefhebbers van zoetigheid. Het beste van alles is dat het een eenvoudig recept is dat je binnen 20 minuten kunt maken. Dus als je zin hebt in iets zoets en verfrissends, probeer dan deze Citroen Tiramisu!

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:0 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Italiaans
porties:6


Ingredienten:
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 200 ml limoncello
  • 200 gram lange vingers
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Muntblaadjes (ter decoratie)


Stap voor stap bereiding:
  1. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit.
  2. Mix de mascarpone in een kom tot het glad en romig is.
  3. Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
  4. Voeg de citroenrasp, het citroensap en de helft van de limoncello toe aan de mascarpone en meng goed door.
  5. Dompel de lange vingers één voor één in de overgebleven limoncello en leg ze op de bodem van een ovenschaal.
  6. Verspreid de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.
  7. Herhaal de laag met de resterende lange vingers en mascarpone.
  8. Strooi wat poedersuiker over de bovenste laag en decoreer met muntblaadjes.
  9. Zet de Citroen Tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Serveer gekoeld en geniet!

Citroen Tiramisu

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *