Tiramisu is een heerlijk Italiaans dessert dat door velen geliefd is. Met zijn romige laagjes mascarponecrème en doordrenkt met sterke koffiesmaak, is het moeilijk om te weerstaan aan een goed bereide tiramisu. Maar wat als je een twist wilt geven aan dit klassieke recept? Probeer dan eens deze verrukkelijke variant: Frambozen tiramisu.

Frambozen zijn kleine, sappige zomerbessen die een friszure smaak hebben en perfect passen bij de romige mascarponecrème van de tiramisu. Deze toevoeging geeft een verfrissende twist aan het traditionele dessert, waardoor het ideaal is voor de warme zomermaanden.

Om te beginnen met het bereiden van deze heerlijke frambozen tiramisu, heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 250 gram mascarpone
– 200 gram lange vingers
– 200 gram verse frambozen
– 3 eieren
– 75 gram suiker
– 1 kop sterke koffie (afgekoeld)
– 2 eetlepels cacaopoeder

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt staan voordat je begint met de bereiding. Dit maakt het proces soepeler en efficiënter.

Stap 1: Begin met het scheiden van de eidooiers en eiwitten. Plaats de eidooiers in een kom en doe hetzelfde met de eiwitten in een aparte kom.

Stap 2: Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop dit mengsel goed door totdat het licht en luchtig is. Voeg vervolgens de mascarpone toe en mix het geheel goed door totdat alles goed gemengd is.

Stap 3: In een andere kom, klop je de eiwitten stijf totdat er stevige pieken ontstaan. Voeg deze stijfgeklopte eiwitten voorzichtig toe aan het mascarpone mengsel. Roer voorzichtig met een spatel totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: Nu is het tijd om de sterke koffie klaar te maken. Laat deze iets afkoelen voordat je begint. Doop de lange vingers één voor één kort in de koffie en leg ze in een rechthoekige schaal. Bedek de bodem van de schaal volledig met de lange vingers.

Stap 5: Giet de helft van het mascarpone mengsel op de lange vingers en verdeel dit gelijkmatig met een spatel. Voeg vervolgens een laag frambozen toe bovenop de mascarponecrème.

Stap 6: Leg een nieuwe laag in koffie gedrenkte lange vingers bovenop de frambozen en bedek deze met de rest van het mascarpone mengsel. Bestrooi tot slot de bovenkant met een laag cacaopoeder.

Stap 7: Zet de schaal minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Hierdoor kunnen de smaken goed mengen en krijgt de tiramisu de perfecte textuur.

Stap 8: Haal de schaal uit de koelkast en serveer de frambozen tiramisu gekoeld. Garneer eventueel met extra frambozen voor een feestelijke touch.

Deze frambozen tiramisu is een ware traktatie voor alle dessertliefhebbers. Het is een heerlijke en verfrissende variant op de klassieke tiramisu die perfect past bij de zomermaanden. Geniet ervan samen met vrienden en familie tijdens een zomerse bijeenkomst of gewoon als een smakelijk toetje na het diner. Smakelijk eten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *