Klassieke tiramisu zonder alcohol
Tiramisu is een heerlijk Italiaans dessert dat vaak wordt gemaakt met alcohol, zoals rum of amaretto. Maar wist je dat je ook een verrukkelijke tiramisu kunt maken zonder alcohol? Deze klassieke tiramisu zonder alcohol is net zo lekker en gemakkelijk te maken. Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijk nagerecht op tafel. Deze tiramisu heeft een romige en luchtige textuur, met een verleidelijke smaak van koffie en cacao. Het is perfect om te serveren na een feestelijke maaltijd of gewoon als verwennerij voor jezelf. Volg dit eenvoudige recept en geniet van een heerlijke tiramisu zonder alcohol!

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:4 uur (koeltijd)
Categorie:Dessert
Herkomst:Italiaans
porties:6


Ingredienten:
  • 4 eieren
  • 500 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 200 ml sterke koffie (afgekoeld)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 24 lange vingers


Stap voor stap bereiding:
  1. Scheid de eieren en doe de eidooiers in een grote kom.
  2. Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop tot een lichtgele massa.
  3. Voeg de mascarpone toe aan de eidooiers en suiker. Meng goed tot een glad mengsel.
  4. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  5. Schep voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het mascarpone mengsel.
  6. Doe de afgekoelde koffie in een ondiepe schaal.
  7. Dompel de lange vingers één voor één in de koffie en verdeel ze over de bodem van een rechthoekige ovenschaal.
  8. Bedek de laag lange vingers met de helft van het mascarpone mengsel.
  9. Herhaal met een tweede laag gedoopte lange vingers en de rest van het mascarpone mengsel.
  10. Zeef de cacaopoeder gelijkmatig over de bovenkant van de tiramisu.
  11. Dek de ovenschaal af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Serveer de tiramisu goed gekoeld en geniet ervan!

Klassieke tiramisu zonder alcohol

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *