Klassieke Tiramisu
Tiramisu is een klassiek Italiaans dessert dat bestaat uit laagjes van in koffie gedrenkte lange vingers en romige mascarpone-crèmelagen. Het is een heerlijk zoet en smaakvol gerecht dat perfect is om indruk te maken op gasten of gewoon om jezelf te verwennen. Met dit uitgebreide recept voor klassieke tiramisu kun je het dessert thuis gemakkelijk zelf maken. Met slechts een paar ingrediënten en stappen kun je genieten van een heerlijke Italiaanse lekkernij. Hier is het recept:

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:0 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Italiaans
porties:6


Ingredienten:
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 200 milliliter sterke koffie
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 24 lange vingers


Stap voor stap bereiding:
  1. Scheid de eieren en doe de eidooiers in een grote kom.
  2. Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop ze tot een luchtige en bleke massa.
  3. Voeg de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en mix tot alles goed gemengd is.
  4. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  5. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
  6. Dompel de lange vingers één voor één in de sterke koffie en leg ze in een rechthoekige schaal. Dek de bodem van de schaal volledig af met een laagje lange vingers.
  7. Spreid een laag mascarponemengsel uit over de lange vingers.
  8. Herhaal de laagjes met nog een laag gedrenkte lange vingers en mascarponemengsel.
  9. Strooi cacaopoeder over de bovenste laag mascarponemengsel.
  10. Bedek de schaal met plasticfolie en zet deze minstens 4 uur (of beter nog, de hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
  11. Serveer de tiramisu gekoeld en geniet ervan!

Klassieke Tiramisu

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *